perjantai 26. tammikuuta 2018

Esteidentutkimuksesta

Nyt kun on tammikuu, meidän häihin on alle kolme kuukautta jäjellä, joten me tehtiin meidän esteiden tutkinta. 

Evl:n sivuilta lainattua faktatietoa:
"Avioliiton esteiden tutkinnan tarkoitus on varmistaa, että avioliitolle ei ole lainmukaisia esteitä. Tällaisia esteitä ovat muun muassa alaikäisyys ja voimassa oleva avioliitto. Avioliitto ei myöskään ole sallittu läheisten sukulaisten kesken.

Kun avioliiton esteiden tutkija on todennut, että aiotulle avioliitolle ei ole esteitä, avioliittoon aikoville toimitetaan esteettömyystodistus.
Se todistus on voimassa neljä kuukautta.

Koska me ollaan ujoja, me hoidettiin esteidentutkimus netissä (Täällä)

Maistraatin sivuille kirjaudutaan pankkitunnuksilla, täytetään hakemus ja painetaan lähetä-nappulaa. Me tehtiin niin että mä kirjauduin ensin ja täytin hakemuksen ja sitten lopuks lähetin Jlle linkin siitä hakemuksesta, koska siinä pitää olla molempien "allekirjoitus". Se hoidetaan sillain että molemmat kirjautuu samaan hakemukseen omilla pankkitunnuksillaan. Sitten kun J oli kirjautunut, hän painoi lähetä-nappulaa ja sinne se lähti se hakemus.

Koska meillä on kirkollinen vihkiminen, oli tärkeää että mä valikoin sieltä sen että maistraatti etsii meidän rippikoulutodistukset, sitä varten oli siinä hakemuksessa oma kohta. Koska pappi haluaa nähdä että me ollaan molemmat käytt ripari, se näkyy sitten siinä todistuksessa.

Noin viikko hakemuksen lähetyksestä, postiluukusta kolahti meille kirje.
Siinä oli oikein leima ja kaikki. Meidän avioliitolle ei ole laillista estettä! Ihanaa! Se tuntuu jotenkin todella viralliselta nyt!

Esteettömyystodistus viedään siis vihkijälle kun on vihkitapaaminen. Meidän pappi ottaa meihin kuulemma yhteyttä noin kuukausi ennen häitä, eli maaliskuussa. Sitä odotellessa tuo todistus odottaa tärkeiden papereiden laatikossa. 

Tuossa samassa kirjekuoressa oli myös lomake sukunimen muuttamisesta. Se pitää sitten täyttää valmiiksi hääpäivää varten, jonka sitten vihkijä toimittaa eteenpäin.

Tuntuupa ihanan viralliselta nyt kun meillä on oikein virallinen lupa mennä naimisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti